Selamat Datang Ke Blog MUJAHIDAH SOLEHAH......Semoga kita menjadi hamba-Nya yang Soleh & Solehah...aamiin......dari:- Sumaiyah_Mai ^_^

Friday, March 29, 2013

Langkawi trip 2013


Assalamualaikum
alhamdulillah...
selesai sudah trip ke Pulau Langkawi selama 2 hari 1 malam je...
pengalaman yg seronok
with Batch Finance 10'

bertolak pada 8hb pagi dari UUM ke jeti Kuala Perlis
Naik feri jam 10am
sampai je di jeti langkawi pergi makan dulu dalam pukul 11 lebih..

leps makan baru check in kat motel..
belakang motel tu ada laut...tpi tak sempat juga pergi..
sbb lepas je solat zohor, terus siap2 untuk pergi ke pulau2...

antara pulau yg pergi,
(1) tasik dayang bunting...kat sini kami naik bot yg kayuh sendiri... :)
 kat tasik nie mmg kena ada stamina yg tinggi...penat kot nak naik...mencabar dia punya tempat...nak2 lagi bila kena kejar dengan monyet..hehe.
(2) tengok burung helang makan (syokk sgt..sbb bnyk burung helang)
(3) tasik apa entah..tak ingat nme nye..kat situ main2 air pantai jek..
-pengalaman naik bot memang best...sbb ini kali pertama..
laju pulak tu pakcik bawak
sampai tertelan air masin..hehe...

seharian habis kat pulau tu...
aktiviti malam pulak bebas...
so, kami ambil kesempatan jalan2 kat kawasan motel tu..
banyak org jual2..
tapi just cuci mata jek.. :)

esok nye kami check out dah dari motel dalam kul 8pagi..
sarapan kejap..lepas tu bertolak ke tempat jual barang2 berasaskan gamat
banyak juga barang2 nya...
tpi beli sekadar yg biasa jek... :)

lepas tu kami ke Cable Car...
tempat nie paling syookkk di langkawi...
tak ingt dah ketinggian nya berapa...
org yang gayat mmg takkan naik..
hehe..

lepas puas di cable car
kami ke Makam mahsuri...
sape yg nak masuk je yang pergi...

and the last place of cos kedai Coklat..
nie pun tempat yg paling popular...
kat sini habis duit tu lebih sikit lah...
coklat...sedappp...pantang nampak... :)

lepas tu kami balik ke uum...
malam juga lah smpai uum..

the end..

harap lepas nie boleh pergi dengan Family pulak... ^_^



tq kawan2...
you are the my best friend forever..
(^_^)



No comments:

Post a Comment

Followers

hope